De Verspillingsfabriek maakt smaakvolle soepen en sauzen van verse ingrediënten die overblijven bij versnijders, boeren en telers. Een lading beschadigde courgettes, te kleine uien, bobbelige pompoenen, snijresten van bloemkool en broccoli, paprika’s met vlekken… de fabriek weet er wel raad mee! We maken er producten vol goeds mee: meer verse groenten, geen onnatuurlijke E-nummers en heel veel kruiden. Een aanzienlijk deel van het team heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar een etiketje? Die plakken ze liever. Ze denken in mogelijkheden, want talent verspillen is ook zonde.

Onze producten vertegenwoordigen ons onderscheidend vermogen. Ze zijn de dagelijkse bewijslast van hoe wij willen zijn, denken en doen. De smaak is dus altijd top en ze zijn gemaakt met verantwoord geproduceerde ingrediënten. Omdat we voorop willen lopen, zullen onze producten altijd beter moeten zijn en het volledige verhaal vertellen. Daarvoor zetten we ons elke dag in.

We verspillen niets, geen groente, geen fruit en zeker geen mensen.

Heel veel soeps

We zijn er trots op. Onze soepen zijn onze helden. Een voor een bereid volgens ambachtelijk receptuur. Boordevol geredde groenten. Dubbel zo slim, want daarmee gaan we verspilling tegen en krijg je meteen je portie groente binnen. De soepen worden bereid door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Heel Veel Soeps dus!

Wist je dat 95% van onze soepen vegan zijn?

Krachtpatsers

Naast heerlijke soepen maken wij sauzen, onze Krachtpatsers. Deze helden maken een vuist tegen verspilling, want ze zitten vol met de kopjes en kontjes van de tomaten van McDonalds. Anders zouden die verdwijnen in de biovergister. De paprika’s komen van een groenteversnijder. Zijn afnemers willen niet de hele paprika en ook die lekkere stukken verdwenen voorheen in de vergister. Wij gebruiken het allemaal, een sterk staaltje kookkunst.

Better together

Hoi, streef jij net als ons naar veranderingen die nodig zijn voor een fijne toekomst van mensen, natuur en maatschappij? Dan staat de We Care Coffee voor je klaar!

Contact